Since its publication in 2003, the international bestseller The Kite Runner has sold twenty one million copies worldwide. Now The Kite Runner is given a vibrant new life in this beautifully illustrated, four-colour graphic novel adaptation.

It is 1970s Afghanistan, just prior to the Russian invasion. Twelve-year-old Amir is desperate to win the local kite-fighting tournament and his loyal friend Hassan promises to help him. The two make a partnership that appears to defy Hassan’s position as a servant and Shi’a Muslim. But neither of the boys can foresee what will happen to Hassan that afternoon, an event that is to shatter their lives…

In this stunning new form and beautifully translated by the bestselling Egyptian author and translator Ahmed Khaled Towfik, The Kite Runner is sure to compel a new generation of readers to discover a story of boy and his country in a journey of love, loyalty, secrets and vengeance.

Bloomsbury Qatar Foundation Publishing is the official publisher of Khaled Hosseini in Arabic. The Arabic translation of The Kite Runner is due to be published in September 2012 with A Thousand Splendid Suns to follow in 2013. www.bqfp.com.qa

"عداء الطائرة الورقية" هي الرواية الأكثر مبيعًا هذا العقد فمنذ صدورها عام 2003 باعت أكثر من 20 مليون نسخة حول العالم، وحازت على عديد من الجوائز. كما أنتجت كفيلم سينمائي رُشِّح لنيل جائزة الأوسكار وبلغت إيراداته ما يزيد عن 15 مليون دولار أمريكي

المكان: أفغانستان عام 1970. يتوق أمير ذو الاثني عشر ربيعًا بشدة إلى الفوز بمسابقة الطائرات الورقية بالبلدة، ويعده صديقه الوفي حسن أن يساعده. ولم يخطر على بال أي من الصبيين ما سوف يحدث لحسن عصر هذا اليوم؛ حدث سوف يغير حياة كل منهما إلى الأبد

يحكي لنا خالد حسيني بأسلوبه المتميز عن منطقة من العالم لا يعلم كثيرون عنها، والآن ومن خلال هذه الطبعة المصورة تبث في الرواية روحًا جديدة مليئة بالحيوية سوف تأسر بالتأكيد جيلًا جديدًا من القراء

قام بنقل الرواية إلى العربية بلغة عربية رائعة وسلسة د. أحمد خالد توفيق أشهر كتاب أدب الإثارة والرُّعب في الوطن العربي ومن أكثر كتاب الشباب شعبية. وُلد د. أحمد خالد توفيق في طنطا بمصر عام 1962، وتخرَّج في كلية الطب عام، 1985 وحصل على الدكتوراه فى طب المناطق الحارة عام 1997 . يعمل أستاذًا بكلية الطب بجامعة طنطا. وقد صدر له أكثر من 200 كتاب

ولد خالد حسيني بمدينة كابول بأفغانستان، انتقل إلى الولايات المتحدة عام 1980. روايتاه "عداء الطائرة الورقية"و"ألف شمس ساطعة" من أكثر الروايات مبيعًا على مستوى العالم ونشرا في أكثر من 34 دولة

.دار بلومزبري – مؤسسة قطر للنشر هي الناشر الحصري والقانوني لمؤلفات خالد حسيني وينتظر صدور ترجمة رواية "عداء الطائرة الورقية" في شتاء 2012 ورواية "ألف شمس ساطعة" في 2013 www.bqfp.com.qa

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

K-Blog: Hot Clicks

Same old story. You check all your daily websites- Facebook, emails, Twitter, and favorite blogs- and then you…